Pru vs Mačke Objavljeno: 30 Prosinac 02:49 , 0 komentara

 

Ej, evo nas opet.

Kad sam razmišlja o tome da pišem priče o Pru nisam zna koliko ću priča napisat, nisam ni zna koje će to bit priče, nisam zna oće li to neko čitat,  nisam zna oće li to nekog zanimat, ali počea sam. Dogodilo se ono šta se svima dogodi kad upoznaju Pru, ona brzo uđe pod kožu (pitajte mog oca) pa se tako i vama svidilo sve šta vam imamo reć.

U početku priče sam govoria kako sam se boja staforda, pitbullova i svih tih 'opasnih' pasmina, ali tek kad sam aktivno počea izvodit Pru i kad smo postali svakodnevni suputnici svatia sam koliko je stigma takvih pasmina ružna i nepravedna. Kad god bi šeta s Pru kroz grad, ulicu, bilo di, uvik, ali uvik su se ljudi razmicali ko da vodim tigra. Vlasnici malih pasa bi nas zaobilazili u širokom luku, uzimali ih u ruke ... ali okej, razumim vas i ja sam se boja.

Zato moran iskoristit ovu priliku da vam kažem da stafordi, pitbullovi, nisu psi ubojice. To su veliki psi ogromnih mišića, velikih zubi, ali najvećeg srca. Psi koji vole svoje vlasnike, koji vole ljude, koji vole djecu, koji vole igru i koji zahtijevaju da im posvetite vrijeme. Ako to uspijete, imat ćete najboljeg prijatelja do kraja života.

Jednom prilikom sam Pru šeta isprid kuće i bila je bez povodca (neodgovorni vlasnik) i odjednom se na nas zaletio krvoločni maltezer, ima je sigurno 3, možda i 4kg. Moram vam priznat nije mi bilo svejedno, nisam zna šta bi očekiva od Pru, već sam vidia novinske članke, staford ubia, zaklaa, teror u Splitu, neodgovorni vlasnik, zatvor .. ajme. Na sriću moj tigar se tako pripa da je počea cvilit prije nego šta je maltezer doša do nas i sakria se iza mene. Zamisli, staford, a ne grize, ko bi reka.

Uh, uvik izgubin nit dok pišen.

Pru i mačke, sad ozbiljno

Znala bi ona tu i tamo zaletit se za mačkom, ka vata ona nju, ali dok mačka biži Pru je hrabra, kad mačka stane Pru više nije hrabra. Nikad nisan zna jel voli mačke, jel ih se boji ili ih ne voli. Nije mi bilo ni bitno jer se nismo družili s mačkama. Sve do jednom.

Moja tadašnja, a i sadašnja cura, Anita (reci da te nisam spomenia), ponovit ću A N I T A je mačkofil. Onaj tip osobe koji kupuje hranu i hrani mačke po ulici, priča mačji jezik samo joj još rep fali da se pretvori u jednu. Kako trenutno živi, studira i radi u Splitu odlučila je udomit,  pogađajte ?!? Psa. Nije nego mačku.

Meni to nije baš bilo simpatično, ja i Pru smo bili stalni gosti pa ako Pru ipak nije dobra s mačkama to će nam komplicirat sve pa smo ja Pru ipak bili protiv udomljavanja. Tako da je Anita udomila mačku jer ... Anita i mačke ...

Idemo mi po mačku, neka simpatična cura se brinila o maci koju je našla na ulici s misec dana i othranila je i sad je to Anitina mačka. Doveli smo je doma, maca je dosta preplašena, grize nas, grebe nas, uopće nije simpatična. Zna san da joj ne triba mačka, zna san !!

Triba upoznat  Pru s mačkom, ako je ne voli, jebiga Anita, bilo nam je drago.

Donosin ja mačku kraj Pru i nisan baš skroz siguran kako će reagirat, ugrize li je gotovo je s njom. Spustia sam mačku na pod i tigar joj se približava, gleda, gleda, njuši i odjednom se zaleti, ja se već derem neee, kad ono Pru se odlučila javit i počne lizat i igrat se s macom. Naravno dobila je odma nekoliko udaraca po njuški da se zna hijerarhija. Mačka je sada glavna.

Zbog svoje divne, smirene i razigrane naravi mačka je dobila ime Cruella (špa. okrutna). Na kraju se to ime skratilo u Kru, tako da smo u kući imali Pru & Kru.

U idućih godinu dana Pru i Kru su postale nerazdvojne prijateljice. Preko dana Pru je uglavnom trpila torturu svoje mlađe prijateljice, dok je preko noći Kru najčešće spavala uz Pru. Nas ljude je nešto manje tolerirala, valjda su ona i Pru našle neki zajednički jezik.

Silom prilika, Anita je morala Kru odvest u svoj rodni kraj, Samobor. Tako da smo najbolje prijateljice morali razdvojiti, Pru bi ju znala tražit po kući kad bi došli u goste jer se navikla na svoju prijateljicu, ali nažalost nismo imali izbora. Znate kako to ide sa stanodavcima.

Jedno vrime smo odlučili bit slavni pa smo napravili Instagram profil za Pru & Kru. Mislin dobra priča, opasni staford i divlja mačka dvoje nerazdvojnih prijatelja. Nažalost kako se Kru odselila, tako i ta priča nije mogla bit nastavljena pa ja pokušavan bit Dan Brown.

U svakom slučaju Kru, ako ti Anita bude ovo čitala, a oće jer Anita i mačke ... znaj da smo mislili na tebe

U međuvremenu, Pru je postala mačji guru pa je u kvartu našla još jednu priju, Kmicu. Ja vam garantiran da je to pas reinkarniran u mačku. Sama od sebe je ušetila Pru pod njušku, Pru je prihvatila i od tada je svaka naša šetnja po noći bila obogaćena za Kmicu. O tome ću vam neki drugi put više reć.

Ova priča je drugačije, veselije tematike u odnosu na prethodnu. Prijatelji su mi govorili da ne mogu pisat samo o stresnim i teškim trenutcima i slažen se s njima. Pru je imala predivan život i jedva van čekan ispričat neke od tih perioda.

Instagram profil di možete vidit kako Kru maltretira Pru možete nać na ovom linku: https://instagram.com/kru_and_pru?utm_source=ig_profile_share&igshid=zq6tuuzcvhsw