O nama

25 GODINA RADA I LJUBAVI PREMA PČELAMA

Priča o jednom muškarcu i njegovoj ljubavi prema pčelama počinje davne 1988. godine. Kroz dugogodišnji rad i proučavanje pčelinjeg svijeta, dr. Saša Radić, kemičar, stručnjak za pčelinje proizvode i mediteransko bilje, stvorio je jedinstvene dodatke prehrani za kućne ljubice.

Posebnost Apipet proizvoda se ističe u inovativnom procesu proizvodnje iz prirodnih izvora biljnog i pčelinjeg porijekla bez kemijske obrade osnovnih sirovina, što rezultira jedinstvenošću proizvoda i garancija je kvalitete.

PRIRODNI PROIZVODI I HOLISTIČKI PRISTUP

Apipet u proizvodnom procesu ne koristi nikakva kemijska sredstva. Pčelinji produkti (propolis, matična mliječ, pčelinja pelud) pripremljeni su u svom prirodnom obliku.

Propolis je, recimo, za zdravlje izuzetno vrijedna smola koja se u prirodi nalazi u krutom obliku, a sadrži preko 300 spojeva. Otapanjem propolisa, pogotovo u alkoholu, gubi se znatan dio njegovih ljekovitih svojstava. Čak do 30 posto supstanci može ostati neotopljeno i nepovratno se izgubiti. Upravo su zato stručnjaci iz Hedere odlučili inovacijskim postupkom napraviti proizvode koji će sadržavati sva ljekovita svojstva pčelinjih preparata.

Jedinstvenost našeg postupka je u holističkom pristupu – Apipet smatra da se u krajnjem proizvodu trebaju nalaziti sve supstance kao u prirodi. Priroda je sve supstance stvorila s razlogom i sve su bitne da bi se održala biološka funkcija cjeline. Apipet vjeruje prirodi, jer zdravlje je u prirodi.

BROJNE NAGRADE I PRIZNANJA

U okviru programa BICRO-a, pod okriljem Ministarstva znanosti Republike Hrvatske, Hedera je 2002. godine pobijedila na natječaju za razvoj poduzeća utemeljenih na znanju. Tada je započela istraživanje hrvatskog propolisa i pčelinje peludi dalmatinske biljke bušinac u izvornom (nativnom) obliku u suradnji s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Institutom pomorske medicine iz Splita. Samo dio tih rezultata ugrađen je u Apipet preparate koji su registrirani kao dodaci prehrani za pse.

Apipet u svom asortimanu ima 5 proizvoda za zdravlje Vašeg ljubimca: Apipet Immuno za prirodno jačanje imuniteta, Apipet Flexi™ za probleme sa zglobovima i kostima, Apipet Gastro za probleme probavnog sustava, Apipet Skin za zdravlje kože i dlake psa te Apipet Senior™ za starije pse.