ALERGIJE KOD PASA

ALERGIJE KOD PASA

Kao i ljudi, i psi često imaju problema s alergijama. Ako primjećujete da se vaš pas često češe, bilo lokalno ili po cijelom tijelu, kašlje, kiše ili mu curi iz očiju ili nosa, postoji mogućnost da je alergičan na nešto iz svoje okoline. Osim tih simptoma, postoji mogućnost da alergijski simptomi utječu na probavni sustav što rezultira povraćanjem i proljevom.

 

Na što su vaši ljubimci najosjetljiviji?

Psi su alergični na slične tvari kao i ljudi. Pelud, spore plijesni, grinje, otpadne stanice kože, bjelančevine insekata kao što su slina buha i neki lijekovi mogu izazvati neobične reakcije imunološkog sustava vaših najboljih prijatelja.

  

Alergija na buhe

Ti mali dosadni nametnici najčešći su uzrok kožnih problema vaših četveronožnih prijatelja, Uzork ove alergije zapravo je slina buha tako da je nekad dovoljan samo jedan ubod koji za posljedicu ima intenzivan svrbež i češanje. Kožni problemi javljaju se najčešće na stražnjem dijelu leđa, oko repa i na stražnjim nogama, a to se najčešće manifestira kao ispadanje dlake i stvaranjem rana na koži. Uvijek provjeravajte ima li vaš pas buhe i prevenirajte ih ogrlicama protiv buha.

 

Alergija na hranu

U nekim slučajevima, koliko god vaši ljubimci izgledali slatko dok vas žicaju hranu ispod stola, zbog alergije im ju jednostavno ne smijete dati. Ako primjetite da vaš ljubimac nakon što jede određenu hranu osjeća svrbež i javi mu se crvenilo i infekcije kože i uha, ali i dobije proljev ili povraća, vjerojatno je alergičan na tu vrstu hrane. Uz kožne simptome (svrbež lica, šapa, crvenilo i infekcije kože i uha) često se javljaju i probavni problemi u smislu proljeva i povraćanja. Tu vrstu alergije uzrokuju bjelančevine iz hrane, najčešće piletina, govedina, mliječni proizvodi i dr.

Kako biste otkrili na koju hranu je vaš ljubimac alergičan, najbolje je raditi eliminacijski test, odnosno davati mu različitu hranu u određenim vremenskim intervalima kako biste vidjeli koja hrana izaziva reakciju. Alergološko testiranje na hranu moguće je napraviti, no rezultati nisu uvijek pouzdani i veterinarski dermatolozi ga ne preporučuju.

Danas postoje posebne vrste hrane, namijenjene baš u te svrhe. Takva vrsta hrane bazira se na ribi, patki, divljači, zečetini ili su bjelančevine u njima razbijene na tako sitne čestice koje više ne mogu izazvati alergijsku reakciju. Dijeta traje minimalno 6 do 8 tjedana tijekom kojeg razdoblja nemojte davati vašem ljubimcu ništa drugo osim propisane hrane.

 

Alergija na pelud

Nije samo proljeće, a i ljeto godišnje doba koje vi najmanje volite ako imate alergiju. Isto tako se mogu osjećati i vaši ljubimci. Tvari iz okoliša kao što su pelud, trava korova, drveća, plijesni i kućne grinje često mogu izazvati alergijske reakcije. Takva vrsta alergija još se naziva atopija ili atopijski dermatitis.

Dijagnoza atopije postavlja se isključivanjem drugih uzroka kao što su vanjski paraziti i/ili alergija na hranu, te alergološkim testiranjem putem krvi.

Postoje neke pasmine koje imaju veće predispozicije da obole od takve vrste alergije. To su zapadnoškotski bijeli terijer, mops, francuski i engleski buldog, shar pei, labradori. Tipični simptomi ove alergije s trljanje lica, grizenje i lizanje šapa, pazuha i prepona, kao i učestale infekcije kože i uha. Sekundarne infekcije bakterijama česta su komplikacija koja se stavlja pod kontrolu antibioticima i lijekovima protiv gljivica. U tom slučaju najbolje je često kupati svog psa dermatološkim šamponima.

Kako antibiotici nisu dugoročno rješenje, kao ni lijekovi protiv gljivica priroda se pobrinula da nam rješenje protiv prirode da upravo iz prirode.

 

Kako Apipet Skin rješava problem alergija?

Apipet Skin je prirodna pčelinja formula propolisa i peludi s biotinom. Sigurno se pitate, kako pelud liječi alergiju na pelud? 🤯

Pelud koja se nalazi u zraku i na koju je vaš najbolji prijatelj alergičan NIJE ISTA kao i ona pelud koja se nalazi u Apipet Skinu.

Konzumiranjem Apipet Skina organizam stvara antitijela na unesenu pelud te se osjetljivost na peludnu alergiju iz zraka (s biljaka i drveća) drastično smanjuje ili skroz nestaje. Pas prestaje kihati, češati se, a sve oštećene stanice kože se obnavljaju.

Propolis djeluje na pojačanje imuniteta i omogućava tvom ljubimcu da uživa u ljetu, kupanju i druženju u prirodi.

 

Zaštititi na vrijeme svog ljubimca jer zeleni travnjaci i more čekaju na vas 

Natrag na blog

498 komentara

WUMpegNh

bejVBPRdQOt

FQDmWHlpSJtXguI

yrONfoPSZ

DHEGzZUMh

sjqALKEzJv

NfDOvXIYo

fqnHkoDlF

oxylDPzmEcKXYHC

sUhaODXMVty

Ostavite komentar